Budinca cu branza si bezea









Iti trebuie:

* 1 bagheta
* 500 g branza dulce
* 100 g zahar
* 5 oua
* 500 g pere
* 500 ml lapte
* 100 g stafide
* 100 g nuci
* 2 pliculete zahar vanilat

Pentru bezea iti trebuie:

* 3 albusuri
* 250 g zahar

Pregatesti asa:

1. Intr-un castron pui branza, adaugi zaharul, doua oua si omogenizezi totul foarte bine.
2. Tai bagheta in felii de 1 cm grosime.
3. Cureti perele de coaja si le dai pe razatoarea mare.
4. Intr-un castron, amesteci foarte bine laptele si trei oua.
5. Inmoi feliile de bagheta in lapte si le asezi intr-un vas termorezistent mai mic uns, cu unt.
6. Torni peste stratul de paine compozitia de branza, pui perele rase si presari stafidele, nucile tocate si zaharul vanilat.
7. Asezi la final un strat de bagheta inmuiata in lapte, iar lichidul ramas il torni deasupra.
8. Introduci vasul la cuptor pentru 15 minute.
9. Topesti zaharul in putina pa pe foc si cand fierbe torni siropul peste albusurile batute.
10. Intinzi bezeaua pe budinca si pui forma la cuptor pentru 20-30 de minute.
11. Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu