Chec cu lamaie









Iti trebuie:

* 2 oua mari
* 150 g unt
* 175 g zahar pudra
* 125 g faina
* un praf de sare
* zeama de la o lamaie
* un plic zahar vanilat
* coaja de la o lamaie
* o lingurita praf de copt
* 30 ml lapte dulce.

Pentru glazura iti trebuie:

* o lamaie
* 1-2 frunzulite menta
* 100 g zahar tos
* coaja de la 1-2 lamai verzi.

Pregatesti asa:

1. Untul moale se pune intr-un bol si se mixeaza cu zaharul pudra.
2. Se adauga galbenusurile, sarea, coaja de lamaie si zaharul vanilat.
3. Separat, se stinge praful de copt in zeama de lamaie.
4. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu crema de unt, laptele si praful de copt.
5. Se pune si faina cernuta si se amesteca usor sa nu se lase si sa nu faca cocoloase.
6. Se toarna in tava tapetata cu hartie pentru copt si se baga in cuptorul incalzit in prealabil.
7. Intre timp, se caramelizeaza zaharul si se adauga lamaia taiata felii subtiri.
8. Se fierbe la baie de aburi si se obtine o crema consistenta.
9. Dupa ce s-a rumenit checul, se scoate din cuptor, se raceste si se acopera cu glazura de lamaie.
10. Se orneaza cu coaja de lamaie verde si cu frunzulita de menta.
11. Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu