Placinta taraneasca









Pentru aluat iti trebuie:

* 500 g faina
* 20 g drojdie
* 300 ml apa calda
* 1 lingurita zahar.

Pentru umplutura iti trebuie:

* o varza mica
* 300 g kaizer
* o ceapa
* o legatura de marar
* 2 linguri pesmet
* sare
* piper
* ulei.

Pregatesti asa:

1. Se freaca drojdia cu ptuin zahar, 2 lingurite de faina si putina apa calda pana cand se omogenizeaza.
2. Se lasa la dospit.
3. Intr-un castron, se cerne faina, se adauga drojdia, si se amesteca.
4. Treptat, se adauga apa calda si un praf de sare si se framanta pana se desprinde aluatul de peretii vasului.
5. Se lasa sa creasca intr-un loc cald.
6. Varza se spala si se taie cat mai fin.
7. Se caleste in ulei cateva minute, impreuna cu felii subtiri de kaizer si ceapa tocata marunt.
8. Se ia de pe foc, se adauga un ou batut, pesmetul si se amesteca bine.
9. Se condimenteaza cu marar, sare si piper.
10. Aluatul se imparte in doua si se intind doua foi rotunde pentru tava de placinta.
11. Se unge tava cu ulei si se intinde prima foaie de aluat.
12. Se umple cu varza calita si se acopera cu cea de-a doua foaie de aluat.
13. Se inteapa din loc in loc si se baga in cuptorul preincalzit.
14. Se coace pana se rumeneste aluatul.
15. Se serveste cu smantana proaspata.
16. Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu